Pestované plodiny

Kvalitná a vždy čerstvá

Ponuka zeleniny

Počas roka ponúkame 5 hlavných plodín, ktorými sa už roky vyznačujeme, ako aj iné občasné plodiny na základe možností a dopytu trhu, ako napríklad zeler či tekvice hokkaido.

Zemiaky

Zemiaky stáli pri zrode Zeleninárskej a stále tvoria jej najväčší zdroj príjmov.
Okrem neustáleho hľadania nových odrôd, ktorému sa pestovatelia našej spoločnosti každoročne venujú, dávame veľký dôraz aj na plánovanie a podmienky pestovania. Zemiaky spracovávame v našej centrálnej prevádzke v Kostolnej pri Dunaji.

Cibuľa

V súčasnosti dokážeme celý rok ponúkať svojim zákazníkom cibuľu z vlastnej produkcie. Darí sa nám to vďaka dostatočnej výmere ozimnej cibule, ktorú sejeme na jeseň, a tak ju vieme na trh ponúknuť v plnej šupke už v polovici júna. Cibuľu spracovávame v našej centrálnej prevádzke v Kostolnej pri Dunaji.

Cesnak

Cesnak, kedysi široko pestovaná plodina na našich poliach, bol posledných 20 rokov vytlačený dovozom z Číny či zo Španielska. Naším poslaním je ponúknuť túto pochutinu zákazníkom z lokálnej produkcie, a preto sa náš cesnak každoročné dostáva na váš stôl počnúc začiatkom júla. Cesnak spracovávame v jednej z našich prevádzok v Pavliciach.

Mrkva

Mrkva, ako plodina bohatá na vitamíny, je stabilnou koreňovou zeleninou u pestovateľov v Zeleninárskej organizácií výrobcov. Ľahký prístup k závlahovej vode v oblasti žitného ostrova je na pestovanie mrkvy kľúčový. Mrkva spracovávame v centrálnej prevádzke v Kostolnej pri Dunaji.

Petržlen

Petržlen, bohatý na vápnik, draslík aj horčík, je ďalšou z obľúbených plodín. Na trh ho naša organizácia ponúka už odvňatený. Petržlen spracovávame v našej centrálnej prevádzke v Kostolnej pri Dunaji.

apple-icon-180x180
Prečítajte si

Naše články

Radi sa podelíme o aktuálnom dianí v pestovaní, o našich dlhoročných skúsenostiach a novinkách v spoločnosti Zeleninárska.